Mag ik me even voorstellen ? 

Een echte Noorderling


Mijn naam is Leo Middel. Ik ben een geboren en getogen Groninger

met inmiddels ietwat grijze haren ;-)


Wat hoop ik voor ons te bereiken?


Ik vind het een uitdaging en ook leuk om een groep huiseigenaren met zonnepaneel-ambities

bij elkaar te brengen en korting voor ons allemaal te regelen.


Daarvoor heb ik (uit het grote aanbod) een goede en betrouwbare leverancier geselecteerd, die een heel scherpe aanbieding aan deze groep wil doen.


Deze zonnepanelen-kopers en de leverancier breng ik samen.


Ik hoop dat iedereen hier zijn financiële en duurzame voordeel mee kan doen.

Het eerste collectief


Ik ben voor het eerst een bewonnerscollectief gestart toen ik een kavel kocht in de Groningse wijk Gravenburg. Ik dacht: 'Als ik de krachten bundel van de flinke groep nieuwbouwers kunnen we vast voordeel behalen. Samen sta je sterk, nietwaar?


Toen heb ik een bijeenkomst met een door mij geselecteerd bouwbedrijf georganiseerd. Zij zijn goeie partners geweest in dit project en hebben interessante collectieve voordelen geboden. Uiteindelijk heeft ca. 60% van de kavel-eigenaren voor dit collectieve aanbod gekozen.


Ook heb ik toen een brochure gemaakt voor de Gravenburgers en Ruskenveners, waarin hen een aantal interessante kortingen werd geboden (voor de inrichting van hun nieuwe woning). Hier is aan meegewerkt door een aantal aanbieders van woon-producten (denk aan meubelen, vloeren, gordijnen, tuin enzovoort).

Het 2e collectief is geboren, Samen in Groningen


Nu zijn we flink wat jaren verder. Opeens, scheuren in m'n muren. Oh, Oh, aardbevingsschade. Gedoe om de schade vast te stellen en vergoed te krijgen door de NAM.


Eén bijkomend voordeeltje: met aardbevingsschade kun je subsidie krijgen voor duurzame investeringen, waaronder zonnepanelen.


In mijn zoektocht naar de juiste zonnepanelen-oplossing kwamen bij mij ook de samenwerking-kriebels weer omhoog. Bij zonnepanelen, gaat het om flinke bedragen. En als je hier collectieve korting kan regelen scheelt dat voor iedereen meteen flinke bedragen in de portemonnee.


Met deze gedachte heb ik de oude draad weer opgepakt en is een nieuw collectief geboren:

Samen in Groningen

Ik verwelkom je graag bij Samen in Groningen


Als jij ook wil besparen op je zonnepanelen-investering, ben je van harte welkom om mee te doen met ons bewonerscollectief.


Ik hoor graag van je.


Met vriendelijke, collectieve & duurzame groet,


Leo Middel

initiatiefnemer van Samen in Groningen